19 Eylül 2007 Çarşamba

Begum Birgoren

  • Doğumu1982
    EğitimiFenerbahçe Lisesi3 yaşında amatör tiyatrolarda oynamaya başladım.
  • Sonra Bahçeşehir Üniversite'sinde görsel sanatlarda okudum.
  • Üniversitede yine amatör tiyatrolarda çalıştım.
  • -Sanat HayatıBegüm Birgören: Okul için Med Yapım'da staj yapıyordum. "Tatlı Hayat" dizisinin kamera arkasında çalışıyordum. Diğer arkadaşlarım da üst katta staj yapıyordu. Onları ziyaret ederken, yönetmen Oğuzhan Tercan'la tanıştım. "Seni de alalım buraya hani güzel olursun" derken "E hadi olsun " dedim. "Arapsaçı'nda küçük bir rolde oynadım. Ondan bir sene sonra 'Pilli Bebek' dizisinde Mehmet Günsür'le esas kadını oynadım.-Seher VaktiBegüm Birgören: "Seher vakti" çok önemliydi benim için. Ama o da ne yazık ki sekiz bölüm sürdü. "Seher Vakti", içime sinen bir dizi oldu. Açıkçası tanınmak kısmını pek önemsemiyorum ben. Orada birçok şey kazandım ve öğrendim. İnsanlarla tanıştım.-Aldığı DerslerBegüm Birgören: Yok almadım. Alaylı olarak başladım. Küçük sahneye çıktığınız zaman, bir şekilde orası sizi eğitiyor. Egzersizlerle ve çalıştığınız gruptaki insanlarla öğreniyorsunuz teknik unsurları.
  • -Basında BeğimBegüm Birgören: Biraz dikkatli olmak gerekiyor. İnsanlara bir takım duyguları yaşatan insan 'ben' olmadığım için belki de hayal kırıklığı yaratabilirim. Mesela ben çok hayranlıkla izlediğim insanların, gerçek dünyalarını gördüğümde çok büyük hayal kırıklığına uğradım.-Yeni dizisiBegüm Birgören: "Kırık Kanatlar", bir dönem dizisi. 1920'ler, Kurtuluş Savaşı... Özge Özberk, Mehmet Ali Nuroğlu var. Şu anda Ayvalık'ta çekiyoruz.
  • -Hayattaki öncelikleriiBegüm Birgören: Başka üçüncü kişiler olmadan bir yere sapmadan devam edebilmek. Nitelikli işler yapmak istiyorum. Ama asla popüler olması gerekmiyor. Kendime yatırım yaparak yaşamaya gayret ediyorum.
  • -HedefleriBegüm Birgören: Oyuncular tiyatrodan yeterli paralar kazanıyor olsalardı, dizilerde rol almazlardı gibi geliyor. Yurt dışında eğitim alayım, seyahat edeyim. Bunları yapabilecek maddi gücü elde edeyim bana yeter.Dizi ve Filmleri Kırık Kanatlar (2005) Ayşe Seher Vakti (2005) Melike Arap Saçı (2004) Mavi Kolye (2004) Nil Pilli Bebek (2003) Olcay Beşibiryerde (2002)

Kara yılan ilklere imza atıyor...

Kara yılan dizisinde her şeyin aslına uygun olmasını isteyen ekip hiçbir masraftan kaçınmıyor.
'Kara Yılan' da bazı animasyon teknikleri türkiyede ilk kez bir dizide kullanılacak. Ayrıca Gaziantep görüntüleri özel animasyon teknikleriyle 3 boyutlu ekrana taşınaca. Bu da Türkiyede bir dizide ilk defa yapılacak.

Bülent inal Tuba büyüküstün aşkı yeniden mi başlıyor

Ihlamurlar Altında'nın çifte kumruları bir süre önce kavgalı bir şekilde yollarını ayırmıştı. Farklı birlektelikler kuran çiftin bir araya gelmesi düşünülmezken onlar yine şaşırttı.

Bülent inal ve tuğba büyük üstün birlikteliği hem kara yılan dizisinde hem de gerçek hayatta yeniden filizlemdi. İkili şu an kara yılan dizisi ile 'kuyucaklı yusuf' projoleri üzerinde çalışıyor.

Kara yılan için ordu gibi kadro ...

KARA YILAN dizisi için istanbul ve gaziantepte ikibinbeşyüz metrekare alana dikey ugulanmış meydan, çarşı , eski gazi antep sokakları ve evleri kuruldu. ayrıca dizide kullanılmak üzere putin, çizme, süngü ve süngülükler, silahlar vb. parçalardan oluşan 1000 parçalık askeri teçhizat hazırlanıyor.
Dizi ekibi bunlarla da yetinmeyecek ayrıca 200 adet döneme ait sivil kıyafet, 200 adet Fransız lejyon askeri kostümü, 2 top, yüzlerce tüfek, mavzer ve makinalı tüfek satın alındı.

Senin adin artik Karayilan !

“Senin adın artık Karayılan !”

Memed dağlarda dolaşmak, silah tutmak yerine, okumak isteyen bir çocuktur. Ama babası Mamo Ağa, onu zorla alıp dağlara götürerek, gece dağ başında sürünün yanında yalnız bırakarak, korktuğu şeylerle inadına yüzleştirerek bir savaşçı gibi yetiştirmeye çalışır. Bir sabah Memed’i dağda, sürüsünün başında, gece vurduğu kurdun yanında bulur. Memed şimdi de kara bir yılanla karşı karşıyadır. Yılanla karşılıklı uzun uzun bakışırlar ve sonunda çekilen kara yılan olur. Mamo, oğlunun artık bir yiğit olduğuna inanmıştır. Hemen orada gururla ona yeni adını verir:

“Senin adın artık Karayılan !”

“Ben artık savaşçı Karayılan değil, çoban Memed’im.”

Karayılan babasından öğrendiği yiğitliği, gençliğinde yanında bulunduğu Dergahbaşı İsmail Efendi’den edindiği ilimle ve felsefeyle tamamlar. Birinci Dünya Savaşı öncesinde askere giden Karayılan; yedi yıl süren askerliğinden yorgun ve mağlup bir şekilde Antep’teki köyüne döner. Antep, İngilizlerin işgali altındadır. Durumdan faydalanan çeteler ortalıkta kol gezmektedir. Mamo, oğlunun hemen aşiretin başına geçmesini ve gençleri silahlandırıp savaşmasını ister. Karayılan ise babasını şaşkınlığa düşürerek; artık savaşamayacağını söyler: O artık “Kahraman Karayılan” değil, “Çoban Memed” olmak istemektedir.

Çobanlığa niyet eden Karayılan için bu kararı uygulamak hiç de kolay olmayacaktır. Karayılan sürekli seçimler yapmak zorunda kalır: askerlik ve çobanlık… Babası ve eski dostları… Yeni tanıştığı Elvan ve gençliğinden tanıdığı Sona… Aşkta ve savaşta Karayılan zaman zaman yanılgılara da düşerek ilerlemeye devam eder.

Eline silah almamaya, savaşmamaya, sadece çobanlık yapmaya karar vermiş Memed’in, haksızlığa ve zulme dayanamayarak yeniden eline silahını almasının, Karayılan adının kahramanlaşmasının hikayesi…